marți, 20 martie 2012

Concediul de crestere si ingrijire copil. Durata si calculul indemnizatie

Concediul de crestere si ingrijire copil este concediul ce urmeaza dupa efectuarea concediului postnatal. Se acorda la cerere scrisa unuia din parintii copilului.

Conform Ordonantei de urgenta nr. 111/2010, persoanele care in ultimele 12 luni au realizat salarii/venituri supuse impozitului pe profit pot alege una din urmatoarele variante de concediu crestere si ingrijire copil :

-         un concediu de 1 an si o indemnizatie in cuantum de 75% din media veniturilor nete realizate pe ultimele 12 luni. Indemnizatia nu poate fi mai mica de 600 Ron si nici mai mare de 3400 RON.

-         un concediu de 2 ani si o indemnizatie in cuantum de 75% din media veniturilor nete realizate pe ultimele 12 luni. Indemnizatia nu poate fi mai mica de 600 lei si nici mai mare de 1.200 lei.

Persoana care beneficiaza de acest drept (mama sau tatal copilului) trebuie sa aleaga prin cerere scrisa una din variante si nu poate renunta pe parcurs la una in favoarea celeilalte.

Intr-un post viitor o sa ma ocup de dosarul ce trebuie depus pentru obtinerea indemnizatiei pentru cresterea si ingrijirea copilului si de termenele in care trebuie depus.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu